найти ответ
задать вопрос - по темам всех наших faq-сайтов   
 
Financing - Начини за финансиране на идеи - Финансиране на идеи и проекти на територията на България
Безвъзмездна помощ по проект - Grant Project Finance
 
 
<
 

 
новые FAQ статьи в Financing - Начини за финансиране на идеи - Финансиране на идеи и проекти на територията на България
07июл2011 Контактна информация - част 5
07июл2011 Контактна информация - част 4
07июл2011 Контактна информация - част 3
 www.NetNotebook.Net | Financing - Начини за финансиране на идеи - Финансиране на идеи и проекти на територията на България | Нашият опит и съвети - Our experience and advices | Фондация "Америка за България" - "America for Bulgaria" Foundation
Анти-кризисные меры, статьи и информации


разделы Financing - Начини за финансиране на идеи - Финансиране на идеи и проекти на територията на България

Нашият опит и съвети - Our experience and advices
Европейски програми за финансиране - European funding programs
Структурни фондове на ЕС - EU Structural Funds
Проект по програма ЛАЙФ+ - Project under the LIFE+ programme
Статии на английски език - Articles in English
Контактна информация - Contact information
 
Об авторе, составителе Financing - Начини за финансиране на идеи - Финансиране на идеи и проекти на територията на България
 
 
NetNotebоок.Net:
деньги, потребление, питание, техника, отношения, здоровье, медицина, безопасность, свобода, ...
О сайте
Редакция
 
Задать вопрос в FAQ,
если ответ не находится

любая тема NetNotebоок.Net
 
Опубликовать статью
 
Стать авторомВред и польза от реальной еды: яйца
Имеет ли связь холестерин в пище с холестерином в крови. Существует опасность заражения сальмонеллезом?
Возможна ли СМЕРТЬ ОТ ЯИЦ?
Отравление.NetNotebook.Net
  Отравление снотворными препаратами, симптомы
Длительное назначение и прием барбитуратов ... длительно принимающих эти препараты развивается привыкание к ним, развивается асоциальное поведение, появляется склонность к суициду. Часто злоупотребляют снотворными больные алкоголизмом. Барбитураты, кроме снотворного действия, вызывают эйфорическое состояние ... развивается зависимость.
при неполучении дозы - смерть?
Отравление.NetNotebook.Net
 

статья, ответ на вопрос, FAQ  

вопрос:
Как протича процеса на проучване, предварителна комуникация и предварителна оценка при контакт с фондация "Америка за България"? - How goes the screening process, prior communication and preliminary assessment in contacts with the "America for Bulgaria" Foundation?

Фондация "Америка за България" - "America for Bulgaria" Foundation

Нашите предварителни контакти с фондация "Америка за България" - Our preliminary contacts with the "America for Bulgaria" Foundation

В тази статия ще споделя своят опит в контактите с институции и организации, финансиращи проектни предложения. Контактувал съм с много такива организации, но както стана въпрос в статията

"Финансираща организация"

или Как да изберем финансираща организация? след като преминах всички етапи на проверка на реалните шансове да се финансират моите идеи, започна и съществената комуникация с организациите, които определих като тези с най-голям шанс да одобрят моята идея и да я финансират.
А сега малко предистория - в този случай имах идея и бях избрал тема преди да започна да търся организация, която да я финансира. В основата на моят избор стояха 2 на пръв поглед не много близки неща: опитът ми в индивидуалния туризъм и нещо, което в продължение на няколко години ми прави впечатление - Интернет все повече губи връзка със историята на народите. Наистина това са две не много близки неща, но благодарение на дългогодишният ми опит в индивидуалния туризъм ( част от плодовете на моят труд: Astrela и Adventure-Travel-Vacation.net ) аз успях да направя връзка между двете. Но освен опитът и нишата, която открих, имаше и още нещо, което да ме кара да очаквам добра комуникация с финансиращите организации и съответно положителен отговор. И това нещо е самата ми идея - тя се основава на 2 важни за такива организации неща, а именно да има благотворно влияние върху колкото се може повече хора по цял свят (в този случай ставаше дума за обогатяване на културните и исторически познания) и в същото време план как след изтичането на периода на договора за финансиране този проект ще продължи да работи и ще има потенциал за самофинансиране и дори за генериране на печалба.

И така с вече подготвена идея и резюме на проекта се свързах фондация "Америка за България" на тяхната интернет страница. Тази фондация е основана от САЩ чрез Американската агенция за международно развитие със цел да се доразвие и увеличи обхвата на дейностите на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ). Целта на тази фондация е да подпомага развитието и растежа на частния сектор и предприемачеството, а също и да насърчава благотворителността във България. Конкретни области на интерес от страна на фондацията са: Изкуства и култура, Земеделие и околна среда, Гражданско общество и демократични институции, Образование и библиотеки, Социална сфера, Културен туризъм.

Оказа се, че въпреки големият си бюджет е желанието да финансират най-разнообразни дейности, особено когато става дума за ниши, процедурата по предварителен подбор за мен, както и за всички останали е доста усложнена, като целта е да се постигне качество, тоест да се финансират само проектите с най-висок потенциал. Процедурата по предварителния подбор на фондацията включва следните дейности:

- изпращане на резюме на проектното предложение - тук трябва да се засегнат основните моменти, като важен елемент е и посочването на сумите по отделните групи дейности и общата стойност на проекта. Въпреки, че в резюмето се дават ориентировъчни суми е добре те да не се отклоняват много от истинските суми, за да не се получи взаимно заблуждаване на страните. Този етап на предварителен подбор продължава между един и два месеца.

- ако резюмето е одобрено веднага след края на първият етап ще последва обаждане от фондацията със цел да се насрочи среща за по-подробно обсъждане на идеята с техните специалисти. Проектът трябва да получи тяхното одобрение, за да се премине към третият етап.

- писане и подаване на същинския проект по образците, които фондацията предоставя. Информацията за това се намира на http://www.americaforbulgaria.org/application , а образците са с наименования ABF_Grant_Application_Form.doc и ABF_Grant_Budget_Form1.xls

Тъй като започнах с моят опит, ще завърша отново с него - започнах контактите с фондация "Америка за България" и финансиране за конкретната година ми бе отказано, защото фондацията беше вложила доста сериозна сума в подобен тип дейности (явно се бях насочил към програма, към която имаше доста висок интерес през конкретната година), а е задължително да се спази принципа на фондацията "6. Да разпределя равномерно финансовите средства между проектите в различните сфери на интерес, така че те да не надвишават 15% в дадена област." Така че за мен остава да опитам отново.

 
06июл2011 


Европейски програми за финансиране.  |о сайте|редакция|предложить статью|   |PDA|

 
Пользователь обязан соблюдать Условия использования. Ответственность.
Перепечатка (кроме материалов под "стандартным копирайтом" - знаком ©) и цитирование приветствуются, если указываются:
в любых гипертекстовых документах - прямая гиперссылка на автора и на страницу-источник;
в обычных документах - указание автора, название материала, источник (например, FAQ-for-FAQ.NetNotebook.Net).


Авторские права, интеллектуальная собственность:
Статья: указанный в статье автор или правообладатель
Вебдизайн и структуры: © Astrela Ltd., 2010-2018
Creative Commons License
лицензировано под Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License,
если не указано иное.


Внешние элементы: их соответствующие правообладатели и лицензии.
(С), (TM): их соответствующие правообладатели.

 
 
 
 
 
Яндекс.Метрика
Рейтинг@Mail.ru
eXTReMe Tracker